независим дистрибутор

ЗДРАВЕ и КРАСОТА с НАТУРАЛНИ ПРОДУКТИ
от ШВЕЙЦАРИЯ

  * главна * сътрудничество * контакти *
 

 


независим дистрибутор

 * Линия "Грижа за тялото"
   - Серия "Аргания"
   - Серия "Невен"
   - Серия "Чаено дърво"
  
- Профилактични кремове и гелове
   
- Антицелулитна серия
   
- Серия "Еделвайс"
   - Серия "Грижи за краката"
  
- Серия "Грижа за устната кухина"
   
- Серия "Вивадерм"
   - Масажни масла

* Серия за мъже "VIVACOOL"

* Линия "Грижа за кожата на лицето"

   -
Подмладяваща козметика с Argirelineฎ - растителен ботокс
   - Подмладяваща серия
" VIVA BEAUTY"

 
  - Серия "Кожа без проблеми"

* Ароматерапия - етерични масла

* Серия "Копринени кичури"
   -
SanoTint - шампоани, балсами
   - SanoTint - растителна  безамонячна боя за коса
  
- Migliorin  - против косопад

* Биологично-активни добавки към храната
 
  - Мултивитаминни напитки и сиропи
   -
Минерално-витаминни комплекси


* Здравословно хранене VIVASAN
   -
Зеленчукови подправки
   - Подправки Микс
   - Серия Виталити - Разтворими супи
   - Разтворими напитки и коктейли

* Декоративна козметика VIVASAN 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 


Серия Минерално-витаминни комплекси

1  3  4  5

Таблетки АЦЕРОЛА
тропическа вишна на таблетки

За
допълване нуждата на организма от витамин С Укрепва имунитета, има антиоксидантно действие. Препоръчва се при преумора, след боледуване, в период на бременност и лактация, за профилактика на вирусни, инфекциозни, сърдечно-съдови и ракови заболявания, при профилактика на дисфункция на мъжката и женската репродуктивни системи.

Таблетки ЗЕЛЕН ЧАЙ с ЛЮТА МЕНТА
Антиоксидант, съдържащ екстракт от зелен чай и лютива мента, селенови дрожди, витамини С и Е, бета-каротин, фруктоза.
Предпазва от онкологични заболявания. Укрепва съдовете на сърцето и мозъка, подобрява кръвообращението, повишава имунитета, намалява нивото на холестерина. Действа благоприятно на ендокринната система, черния дроб, кожата. Полезен при бременност - снабдява организма с мед и цинк.

Таблетки МУЛТИВИТАМИНИ ОЛ ДЕЙ ФИТ
Витаминно-минерален комплекс с антиоксидантно действие.
Съдържа 27 витамини и минерали.Стимулира имунитета, предпазва от развитието на ракови заболявания, влияе положително на нервната система, органите на зрението, кръвотворенето, ставите, отстранява негативното въздействие на химио- и лъче-терапията, предпазва от преждевременното стареене.

 

Таблетки ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ
Активен препарат за подобрение на храносмилането и очистването на организма на базата на ябълков оцет с 10 витамина, гроздова захар , млечна суроватка. Ефикасно очиства организма, извежда шлаките и разгражда мазнините, способства за намаляване на теглото. Регулира храносмилането, стимулирайки отделянето на стомашен сок и синтез на храносмилателни ферменти. Подобрява работата на бъбреците. Намалява нивото на холестерина в кръвта, предпазва от развитие на атеросклероза, хипертония, остеопороза. Подобрява структурата на кожата

   ТОНИКСИН
В
еликолепно помага при умора и  всякакви  видове умствени, психически и физически натоварвания.
Оказва тонизиращо действие на ЦНС, подобрява ендокринната регуляция и обменните процеси. Също така, повишава способността на организма за адаптация  към неблагоприятни фактори. Възстановява необходимия баланс на силите и енергията, предизвиква прилив на бодрост, повишава тонуса, потенцията при мъжете.  Тонизиращото действие е съпроводено със повишаване на апетита, повишение на секрецията на жлезите на стомашно-чревния тракт. Освен този ефект се отбелязва и възстановяване на понижения съдов тонус, подобрение на  сърцето.  Предлага се като течност (във флакони) и на таблетки.
 

Таблетки АЦЕРОЛА
тропическа вишна на таблетки

Витамин С, известен като аскорбинова киселина, има отношение към бързото заздравяване на рани и образуването на колаген - белтък, играещ важна роля в строежа на кожата, сухожилията, костите и другите съединителни тъкани. Витамин С способства за по-доброто усвояване на желязото в организма, регулира съсирването на кръвта, пропускливостта на съдовете, участва в синтеза на колагена, на стероидните хормони, повишава устойчивостта на организма към неблагоприятните фактори на външната среда, стимулира кръвообразуването. Той изпълнява важната функция на антиоксидант - предпазва клетката от вредните въздействия на свободните радикали, нарушаващи обмена на кислорода в организма и способни да доведат до образуването на тумори. Свободните радикали възникват вследствие на естествения процес на окисляване, който постоянно протича в организма. Витамин С е жизнено необходим за всеки организъм. По време на простудни заболявания, организмът се нуждае от по-големи дози. Витамин С е водоразтворим и не се натрупва в организма. Дългото съхранение и кулинарната обработка на зеленчуците и плодовете води до загуба на витамин С. От хиповитаминоза С страдат възрастните хора; тези които не употребяват кисели продукти поради проблеми на храносмилането; при употребата на алкохол; приемащите антибиотици; пушачи и др. В храната на по-голяма част от учениците също е недостатъчен витамин С. Научните изследвания доказват, че храненето с недостатъчен прием на витамин С, предизвиква у младите хора кървене и възпаление на венците. Необходимостта от витамин С нараства по време на стрес и работа, изискваща значителни физически или умствени усилия. Витамин С повишава умствената и физическата работоспособност и активизира  обмяната на веществата.
Най-богат по съдържание на витамин С от всички плодове в света е тропическата вишна (череша) ацерола. В ацеролата не просто има много витамин С. Там той е в огромно количество - 30-80 пъти повече, отколкото в лимоните и портокалите. Така средното съдържание на витамин С в испанските портокали ( в 100 г) е 49 мг, в лимоните (в 100 г) е 57 мг, а при ацеролата (в 100 г) е 1678 мг.
Ацеролата (Malpighia glabra, Acerola) - (малфигия наровиднолистна, барбадоска вишна, тропическа вишна, пуерториканска череша и др.) - расте в западна Индия, Барбадос, Ямайка, Пуерто Рико и Суринам. Цени се много именно поради високото съдържание на витамин С. Ацеролата в действителност не е истинска череша, тя повече прилича на цитрусовите плодове. Тя не е с една костилка, и е поделена на дялове. Зрелият плод на ацеролата има тъмночервен цвят, а диаметърът му не достига 2 см. Плодът е хрупкав, с тръпчив вкус, с горчиво-сладък привкус. Ацеролата традиционно се е използвала в народната медицина като укрепващо имунитета средство. В Барбадос например, при простуда местното население, по правило, консумира ацерола, а не антибиотици.
Плодовете се събират в полузряло състояние, когато съдържанието на витамин С достига максимум. От ацеролата се извличат до 95% от витамина във вид на течност, след това се превръща в прах, от който след това се прави концентрат. Концентратът от ацерола също е богат на витамин С и съгласно стандарта, неговото съдържание достига 15%.
Обработката на неузрелите плодове позволява не само да се получи най-голямото количество витамин С, но също така и множество полезни растителни компоненти като: витамините А, В (тиамин, рибофлавин), магнезий, пантотенова киселина, никотинова киселина, калий, ниацин и др. Проучванията показват, че благодарение на специфичния витаминен и минерален състав ацеролата оказва регенериращо влияние на кожата и е особено подходяща в условия на стрес и преумора.
Човешкият организъм сам не синтезира витамин С. Той трябва да постъпва със зеленчуците, плодовете и различните биологически активни добавки към храната. Таблетките "АЦЕРОЛА" - това е биологически активна добавка към храната с общоукрепващо действие, попълваща по оптимален начин потребността на организма от витамин С.

Показания: за профилактика на хиповитаминоза С; за обезпечаване повишената потребност на организма по време на растеж, бременност, лактация, физически и психо-емоционални натоварвания, преумора; за профилактика на инфекциозни и вирусни заболявания; като допълнително средство по време на рехабилитация след продължителни и тежки заболявания; като допълнително средство при профилактика на дисфункции на мъжката и женската репродуктивна система; за профилактика на сърдечно-съдови заболявания; за профилактика на онкологични заболявания; при пушачи и системно употребяващи алкохол.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към съставните вещества.

Внимание! Абсорбирането на витамин С се намалява при едновременно приемане на орални контрацептиви, пресни плодови сокове, алкални напитки. Витамин С повишава абсорбирането на пеницилина и желязото; намалява действието на хепарина и средствата, разреждащи кръвта.

Дозировка: по 1 таблетка 2-3 пъти на ден по време на хранене

Състав: прах от ацерола, тръстикова захар, фруктоза, прах от черно френско грозде, прах от портокал, сух екстракт от шипка, прах от вишна, аромати.

60 таблетки, купи

 

Таблетки ЗЕЛЕН ЧАЙ с ЛЮТА МЕНТА

Повече от 5000 години японци и китайци пият зелен чай. Това им позволява да запазят завидно здраве дълги години. В тези страни зеленият чай отдавна се е считал за изключително добра грижа за целия организъм. Трудно ще намерите на Изток лекар, който да не съветва пациентите си да изпиват по  6-8 чашки зелен чай на ден. Западните лекари започнали да изследват профилактичното действие на зеления чай, заинтересовани от факта, че японците – най-страстните пушачи в света, най-рядко боледуват от рак.  Действително, при тях се регистрират 3 пъти по-малко случаи на онкологични заболявания, отколкото при американците или европейците. Изследванията, проведени от института по Биофизика в Китай, потвърдили ефективността на зеленият чай при профилактиката на много заболявания. Така, например, зеленият чай може да ограничи разрушителното действие на  замърсена  атмосфера и УФ - лъчи, влиянието и вредните последствия от пушене, стрес, лошо хранене. В резултат в организма се  образуват активни вредни молекули – свободни радикали, т.е. молекули, които имат един свободен електрон и разрушаващи клетъчната тъкан. С течение на времето тези разрушителни процеси повреждат тъканите и органите, увеличавайки вероятността от заболявания и преждевременно стареене. И тогава на помощ идват природните противоокислители – антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали, превръщайки ги в по-малко вредни за здравето елементи и препятствайки увеличаването им. При това се повишават защитните свойства на клетките, укрепва имунната система, намалява риска от онкологични заболявания и т. н.
ВИВАСАН представя уникален продукт – Зелен чай с люта мента, получен от извлек от листа по особен метод на екстракция ( т.н. ซквинтесенцияป ). Това е суперконцентриран продукт във вид на таблетки. По ефективност една таблетка е равна  на няколко чашки зелен чай. Зеленият  чай с люта мента на  ВИВАСАН е ефективно оръжие в борбата със свободните радикали. Главна роля играят комплексът витамини - антиоксиданти и микроелемента селен във вид на био - органическо съединение. Именно комбинацията от  антиоксиданти – селен, витамини Е и С е способна напълно да неутрализира различните типове свободни радикали и да предотврати преждевременното стареене, възпалителни и онкологични процеси.
Селен – е един от най - важните микроелементи, необходими на нашият  организъм. В комплекс с витамините А и Е предпазва от онкологични заболявания, разрушава вредните за организма вещества. Притежава антиоксидантни свойства, т.е. предотвратяват образуването на свободни радикали, разрушаващи мембраните на  клетките. Нужен е за образуването на белтъци в организма, поддържа работата на черния дроб, ендокринната система. Укрепва имунитета, повишава съпротивляемостта на организма на простудни заболявания. Способства извеждането на тежки  метали, включително кадмий и арсен, затова е необходим на пушачите и жителите на големите градове. На мъжете е нужно  постоянно постъпление на селен в организма, тъй като в съчетание с цинк той стимулира синтеза на мъжки полови хормони и е необходим за поддържане на нормалната сексуална функция.
Токоферол (витамин Е). Стимулира мускулната активност и функциите на половите жлези, способства натрупването на мастно разтворими витамини в черния дроб. Наричат го и витамин на  младостта и здравето, при дефицит се влошава състоянието на кожата. Защитава мембраните на  клетките от увреждания, укрепва кръвоносните съдове, понижава риска от образуване на  тромби. В силата на своите антиоксидантни възможности, контролира образуването на свободни радикали, отстранявайки ги от организма. Защитава различните органи от окислителни изменения в тъканите, от бързото развитие на  атеросклероза, предпазва от  развитие на онкологически и сърдечно-съдови заболявания.
Аскорбинова киселина (витамин С). Има непосредствено отношение към укрепването на защитните сили  на организма, повишава жизнения тонус, нормализира проницаемостта на съдовете. Взема участие във въглехидратната и белтъчната обмяна, регулира холестериновата обмяна, усилва имунитета. При недостатък могат да се получат вътрешни кръвоизливи, раните не зарастват, забавя се растежа та косата. Витамин С също е антиоксидантно активен.
Бета-каротин (провитамин А). Източник на витамин А в организма, и за разлика от витамин А, има по-голяма биологическа активност. Оптималното количество бета-каротина, стимулирайки естествения имунитет, повишава устойчивостта на организма към инфекции и онкологически заболявания. Защитава организма от разрушаващото действие на свободните радикали, причина за появата на които е УФ-излъчване, небалансираното хранене, тютюнопушенето и даже обкръжаващия ни нас градски въздух. Показан при нарушения на обмяната на веществата, сърдечно-съдови заболявания, при болести на черния дроб.
Именно комбинацията от  антиоксиданти – селен, витамини Е и С е способна напълно да  неутрализира различните типове свободни радикали и да предотврати преждевременното стареене, възпалителните и  онкологически процеси.

Дозировка: по 1 таблетка 3 пъти на ден след хранене. Да се смуче или дъвче. Препоръчва се да се приема продължително, до 3-ри месеца без прекъсване. При хипертония – по 1/2 табл. 2-3 пъти на  ден.

Дозировки за деца:
От 1 до 6 години: по 1/4 таблетка 2-3 пъти на ден. Да се смуче след хранене.
От 6 до 12 години: по 1/2 таблетка 2-3 пъти на ден. Да се смуче след хранене. Деа се приема  1-3 месеца.

Активни вещества: екстракт от зелен чай, лютива мента, селенови дрожди, аскорбинова киселина (витамин С), витамин Е, бета каротин (провитамин А), сорбит.

120 таблетки,   купи
 

Таблетки МУЛТИВИТАМИНИ ОЛ ДЕЙ ФИТ

Витамините A-Z на таблетки ซ ALL DAY FIT ป – са активен витаминно-минерален комплекс с общеукрепващо действи, който оказва нормализиращо влияние на обменните процеси в организма на човека. Комплексът A-Z има усилена анти-оксидантна активност, допълва дефицита от витамини, макро- и микроелементи, стимулиращи имунитета, спомага за предпазването от развитие на онкологични заболявания, влияе положително на нервната система, органите на зрението, кръвотворчеството, ставите, спомага за отстраняването на негативното въздействие на химио- и лучева терапии, помага за предпазване от преждевременно стареене.

Действието на ซА-Z КОМПАКТป е обусловлено  от влизащите в състава му 27 витамини  и минералами:

ВИТАМИНИ:
Бета-каротин (витамин А – ретинол ацетат) – взаимодейства с родопсинте в ретината на очите участва в образуването на  зрителни пигменти, обеспечива нормалното нощно и цветно зрение, осигурява цялостта на  епителиалните тъкани, регулира ръста на костите.
Аскорбинова киселина (витамин С) – участва в синтеза на колаген, усвояването в организма  на фолиевата киселина и желазото, играет важна роля в синтеза на  стероидни хормони и катехоламини, укрепва съдовете, стимулира имунитета; спомага за предпазване от въздействието на свободните радикали.
Токоферол ацетат (витамин Е) – притежава  антиоксидантни свойства, стимулира формирането на междуклетъчно вещество, колагеновата и еластинова съединителни тъкани, гладката  мускулатура на  съдовете, стомашно-чревния тракт.
Тиамин (витамин В1) – в организма присъства в качеството си на кофермент, участва във въглехидратната обмяна, образуването на ацетилхолин, подобрява предаването на  нервни импулси по нервните влакна.
Рибофлавин (витамин В2) – участва в системата на клетъчното дишане и зрителното възприятие, подобрява състоянието на кожата.
Пиридоксин (витамин В6)
– обеспечава превръщането на аминокиселинети и синтеза на  невромедиатори, подобрява състоянието на кожата и лигавиците, предпазва от възпаление  на нервите  и малокръвие.
Цианокобаламин (витамин В12) – стимулират синтеза на нуклеотиди, формирането на еритроцити, покривни клети на нервите, растежа на организма, предпазва от малокръвие, възпаление на нервите.
Биотин (витамин Н) – участва в превръщането на  въглехидрати и вастни киселини, препятства косопад и себорея.
Фолиева киселина (витамин В9) – участва във формирането на еритроцитите, аминокиселините, нуклеиновите киселини, обеспечава синтеза на белтъкци, препятства развитието на  малокръвие, влияе в захващането на плода в утробата, подобрява качеството и ръста на бързо размножаващите се клетки (кръвни, полови).
Калциев пантотенат (витамин В5) –той е  съставна част на коензима А, участващ в процеса на  окисление на мазнини и въглехидрати, участва в обменните процеси на белтъци, мазнини и въглехидрати.
Никотинамид (витамин РР) – обеспечава процесите на тъканното дишане, мастната и въглехидратна обмяна, понижава нивото на холестерина, разширява артериалните съдове, подобрява кръвообращението.
Калциферолацетат – (витамин D3) – регулират обмяната на калций и фосфор, подобрява усвояването на калция от червата, формира структурата на костната тъкан.
Филохинон (фитоменадиол -витамин К1) – участва в процесите на съсирване на кръвта, активира протромбино-образователната функция на черния дроб, способства за усилване на  перисталтиката на мускулите на стомахаи червата, участва във вътреклетъчното дишане и поддържа функциите начерния дроб и сърцето.

МИКРОЕЛЕМЕНТИ
Калцият
е основа на костната тъкан. Той стабилизира клетъчните мембрани, необходим е за нормалната възбудимост на нервната тъкан и съкращаването на мускулните влакна. Калцият е активатор на ред ферменти и хормони, и е един от най-важните компоненти на системата за съсирване на кръвта. Спомага за регулиране нат проницаемостта на клетъчните мембрани, оказива антистресов ефект, способства за извеждането на соли на тежки метали и радионуклиди от организма. Антиоксидант и антиаллрген.
Фосфорът влиза в състава на нуклеотидите и нуклеиновите киселини, като взема участие в процесите на делене и растеж на клетките, кодирането, запазването и исползоването на генетическата информация. Той е централно звено в енергетическата обмяна, осигурява провеждането на нервните импулси и мускулните съкращения. Съвместно с магнезия образуват основата на костната тъкан, способстватза понижаването на холестерина. Магнезия понижава артериалното налягане и намалява отрицателните явления при жени в период  на климакс.Калият способства за извеждането на течности от организма, и е необходим за мускулните съкращения, осигурява провеждането на нервните импулси, коригира основния баланс на кръвта, участва в превръщането на глюкозата в гликоген и регулира ритъма на сърцето. 

ЕСЕНЦИАЛНИ МАКРОЕЛЕМЕНТИ
Селенът – стимулатор на имунитета, способстващ образуването на антитела, изключително силен антиоксидант, защитаващ клетките и предпазващ от  генетически нарушения в ДНК. Този метал участва в защитата от нарушения на  хромозомния апарат, контролиращ нормалната дейност на клетките и предотвратяващ развитието на  тумори. При дефицит на витамин Е в храната обезврежда свободните радикали, като ги праве нетоксични. Контролира образуването на хормона на щитовидната жлеза трийодтиронин и така регулират обмяната на  веществата. Способства за производството на еритроцити, поддържа и удължава сексуалната активност, защитава сърдечния мускул от дистрофически процеси, препятства аритмия и сърдечна недостатъчност. Спомага за предпазване от бесплодие, забавяне на  ръста и развитието.
Цинкът – влиза  в състава на повече от 200 фермента, участват в процеса на дишане, белтъчната и нуклеиновата обмяна, формирането на имунитета. Необходим е за синтеза  на колаген, регулира вкусовата и обонятелната чувствителност, защитава черният дроб от химически поражения. Той е необходим за формиронето на костите, ноктите, косата, предотвратява действието на  свободните радикали, способства регенерацията на еритроцити и хемоглобин, усилива действието на  витамин А и фолиевата киселина. При мъжете  участват в синтеза на полови хормони. Оказива положително влияние на състоянието на простатата (профилактика на аденома) и потенцията. Заедно с витамините А и С препятства възникването на имунодефицит, стимулират синтеза на  антитела и има противовирусно действие.
Хромът – регулира нивото на  захарта в кръвта, понижава потребността на организма от инсулин, подобрява проникването на глюкозата в клетките. Способен е да заменит йода в щитовидната жлеза, нормализуя нейната функция. Понижава нивото на холестерина, триглицеридите и риска от атеросклероза.
Молибденът – играе важна рол в белтъчната обмяна, участва в процеса на обезвреждане на токсични вещества в  черния дроб, предотвратява образуването на канцерогенни нитрозамини. Препятства кариеса като задържа флуора.
Манганът – е структурен елемент на ред ферменти. Участва в обмяната на въглехидратите, като регулира нивото на глюкоза в кръвта, нормализира производството на инсулин, участва в формирането на костната и съединителната тъкани, оказва значително влияние на ръста, работата на кръвотворните органи, половото развитие и половата функция, нервната система. Профилактика исхемическа болест на сърцето, захарен диабет, заболявания на щитовидната жлеза и др.
Мед – участва в кръвотворчеството, действа благоприятно на цвета на кожата и вкусовата чувствителност. Оказва силен антиоксидантен ефект. Подобрява състоянието при възпаления и заболявания на ставите. Подтиска  симпатико-адреналиновата активност, способства за понижаването на нивото на захарта в кръвта и млечната киселина втъканите на болни от захарен диабет. Медта се препоръчва  при понижена функция на  щитовидната жлеза.
Желязо – влиза в състава на хемоглобина и  еритроцитите, обезпечава транспорта на  кислород в тъканите и тъканното дишане, участват в синтеза на хормони на щитовидната жлеза, поддържа имунитета, отстранява железодефицитна анемия.
Йод – основното  място  където е концентриран е  щитовидната жлеза. Участва в синтеза на хормоните тироксин и трийодтиронин, които контролират всички видове обмяна на  веществата и, преди всичко, енергийната и топло обмяната. Стимулира синтеза на белтъци, имунитета, повишава умствените възможности. Йод е показан при ендемическа гуша.

Таблетки A-Z компакт ซALL DAY FITป оказват изразено антиоксидантно въздействие, като предпазват клетките от увреждания. При това се повишава нивото на  клетъчната адаптация и устойчивостта на организма на различни стресови фактори, простудни заболявания, забавя се  процеса на стареене.

Показания: се препоръчва като общоукрепващо и тонизиращо средство, при всички видове хиповитаминози, дефицит на есенциални микроелементи, понижена функция на имунната система, в период на реабилитации след заболявания, хирургически вмешателства, заболявания на очите, заболявания на кръвта, ставите, нервната и сърдечно-съдовата системи, за активна профилактика на онкологични заболявания, по време на  химио- и лъчева терапии, за предотвратяване на  преждевременно стареене, за спортисти.

Противопоказания: индивидуална непоносимост на ингредиентите.

Дозировка: За възрастни и деца над 12 години – по 1 таблетка 1 път дневно по време на хранене в първата половина на деня. При необходимост дозата може да се увеличи до 2 таблетки на ден. Курсът продължава 1 месец. Почивка между курсовете 1-1,5 месеца.

Дозировки за деца:
От 2 до 3 години По ? таблетка 1 път дневно по време на хранене
От 3 до 6 години По 1/3 таблетка 1 път дневно по време на хранене
От 6 до 12 години По ? таблетка 1 път дневно по време на хранене

Състав: витамини: А, бета каротин, С, Е, В1, В2, В6, В12, К1, никотинамид, калциев пантотенат, фолиева киселина, биотин, макроелементи: калций, фосфор, магнезий, калий, натрий, хлор, микроелементи: йод, манган, хром (III), селен, молибден, мед, цинк, желязо (II), силиций, други: захароза

100 таблетки,   купи

 

Таблетки ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ

Профилактичните свойства на ябълковия оцет са известни отдавна. Римските легионери, по време на военни походи са приемали смес от оцет и вода. Тази напитка прекрасно утолявала жаждата под палещите слънчеви лъчи в завоюваните места и е служила като профилактично средство на заразни заболявания. В Древния Египет, ябълковият оцет задължително е присъствал в лекарската чанта и е бил използван за промиване на рани, вътрешно - при инфекциозни заболявания, а също и с кулинарни цели. Известната с красотата и коварството си египетска царица Клеопатра е считала ябълковият оцет за най-важното средство за запазване на красотата и здравето. По време на обилни трапези, царицата не се е лишавала от нищо, пробвайки и оценявайки всяко ястие, но в края на всяко хранене прислужницата е поднасяла на господарката си кристална чаша, напълнена с ябълков оцет, разреден наполовина с вода. Геният на английската поезия Джордж Байрон също оценил качествата на ябълковия оцет. Уморен и преситен от постоянни преяждания, той преминал на обикновена селска храна - черни сухари и разреден ябълков оцет. Тази диета се оказала много полезна за него - той забележимо отслабнал на тегло и написал знаменития „Чайлд Харолд”, вероятно потвърждаващ златното правило, че истинският талант трябва да бъде гладен.
С какво ябълковият оцет е спечелил уважението на различни народи и исторически епохи? Естествено с уникалните си свойства и превъзходният състав.
Всички полезни свойства на ябълките преминават и в ябълковия оцет. Ползата на ябълките е общоизвестна. Англичаните имат пословица: „Ако човек изяжда по една ябълка на ден, ще забрави пътят към лекаря.” В ябълковия оцет се съдържат 20 най-важни минерални вещества и микроелементи, а също оцетна, ябълчена, млечна и лимонова киселини, ценни баластни вещества, ферменти и аминокиселини.
За оздравителните процеси на организма, голямо значение има съдържащият се в ябълковия оцет пектин - баластно вещество, което подпомага процесите на храносмилане и изпълнява редица полезни за организма функции: намалява нивото на холестерина в кръвта, подобрява състоянието на кръвоносните съдове, предпазва от развитие на атеросклероза, хипертония и др. Ябълковият оцет съдържа също витамин Е (токоферол) и се счита за един от най-мощните антиоксиданти т.е. неутрализира негативното влияние на свободните радикали върху организма. Свободните радикали могат да станат причина за преждевременно стареене, нарушение на имунната система, катаракта, сърдечно-съдови и онкологични заболявания.
В много ястия от националните кухни на различни страни, ябълковият оцет се използва като подправка за салати, месни храни, поради способността си да активира храносмилането, стимулирайки синтеза на стомашен сок и храносмилателни ферменти, а също така способства за извеждане на шлаки от организма и разграждането на мазнините. Резултатът е ефективен - намаляване на теглото.
Не всеки е в състояние да приема ябълковият оцет в чист вид (поради заболявания на стомашно-чревния тракт и други причини). Във връзка с това фирма ВИВАСАН предлага уникално средство, съдържащо не само ябълков оцет, но допълнително 10 ценни витамина, а също жизнено важни минерални вещества (калий, натрий, калций, магнезий, желязо, хлор, сяра, фосфор и др.), които лесно се усвояват от организма. Ябълковият оцет на таблетки спомага за решаване много проблеми, свързани със здравето и самочувствието.
Спазвайки мъдрите народни рецепти, според които ябълковият оцет се препоръчва да се използва заедно с кисело мляко (в този случай, той активно изхвърля от организма токсини и шлаки), специалистите са включили в състава на продукта прах от млечна суроватка, която съдържа ценни белтъчини и минерални вещества (калций, фосфор), препятствайки развитието на остеопороза.
Ябълковият оцет на ВИВАСАН съдържа още и гроздова захар, постоянен източник на енергия в организма.

Свойства: извежда шлаки, очиства организма и намалява теглото; задължително допълнение към антицелулитната програма; регулира храносмилането (особено при запек); спомага за секрецията на стомашния сок, нормализира киселинността; препятства размножаването на гнилостни бактерии в червата; стимулира бъбречната функция, профилактира остеопорозата; нормализира венозното кръвообращение, въздейства благоприятно върху кожата; помага при болки и възпаление на гърлото;подобрява общото самочувствие, тонизира.
                   
Дозировка:
Профилактичен курс - 3-4 таблетки на ден, след хранене, няколко месеца. профилактичен курс - 6-8 таблетки на ден в продължение на 14 дни, след което се преминава на профилактична доза. Таблетките се смучат или дъвчат. Не се препоръчва на болни с диабет!
               
Състав:
гроздова захар, прах от ябълков оцет, ябълков прах, млечна суроватка на прах, смес от витамини (С, Е, В1, В2, В6, В12, пантотенова киселина, фолиева киселина, биотин, ниацин).

60 таблетки,    купи

 

ТОНИКСИН

Фирма ВИВАСАН представя тонизиращо средство – препаратът ТОНИКСИН, който великолепно помога при умора и  всякакви  видове умствени, психически и физически натоварвания. Оказва тонизиращо действие на ЦНС, подобрява ендокринната регуляция и обменните процеси. Също така, повишава способността на организма за адаптация  към неблагоприятни фактори. Възстановява необходимия баланс на силите и енергията, предизвиква прилив на бодрост, повишава тонуса, потенцията при мъжете.  Тонизиращото действие е съпроводено със повишаване на апетита, повишение на секрецията на жлезите на стомашно-чревния тракт. Освен този ефект се отбелязва и възстановяване на понижения съдов тонус, подобрение на сърцето.  Предлага се като течност (във флакони) и на таблетки.
В състава на  препарата влизат - коензим Q 10, корен елеутерокок, корен женшен, корен левзея сафлоровидна, златен корен (препарат на таблетки), екстракт катуаба (препарат във флакони), акациев мед (препарат във флакони),  аргинина аспартат.
Женшен (Panax Ginseng C.A.Mey)
. Използва се корена, от който се получава екстракт, съдържащ тритерпеноиди, стерини, сесквитерпеноиди, етерично масло, пектин, холин, смоли, горчиви вещества, витамини С, В1, В2, В12, биотин, никотинова, фолиева пантотенова киселини, наситени (палмитинова и стеаринова) и ненаситени (основно линолева) киселини. Женшенът съдържа значително количество фосфор и сяра. Притежава тонизиращо действие, повишава умствената и физическата работоспособност. Оказва болкоуспокояващо действие, стимулира кората на главния мозък, центровете в подкорието, тъканното дишане, окислителните процеси, има адаптогени  и имуностимулиращи свойства. Женшенът способства отделянето на  жлъчка, регулира въглехидратната обмяна, увеличава амплитудата на  сърдечните съкращения, способства за понижаването на захарта в кръвта, стимулира функцията  на ендокринните органи. Прилага се при понижен жизнен тонус на организма, умствена и физическа умора, обща слабост, след продължителни тежки заболявания и импотенция, неврастении, мигрени, заболявания на бъбреците, ревматизъм, захарен диабет, изтощение. Екстрактът от женшен е противопоказан при артериална хипертония, епилепсия, нарушения  на съня, остри инфекциони заболявания.
Коензим Q10 (убихинон, кофермент Q10) – е жизнено важен физиологичен елемент на митохондриите. Q10 присъства във всяка наша клетка и участва в процеса на клетъчното дишане. 95 % от клетъчната енергия се синтезира с участието на  Q10. По антиоксидантна активност той превишава 5 лъти активността на витамин Е. Ако се приддържаме към фактите, Q10 не е пълноценен фермент, а представлява витаминоподобна субстанция, която, свързвайки се с определени белтъчни молекули, се превръща в фермент. Допълването на съдържанието на Q10 чрез хранителни продукти  е много сложно, още повече, че този кофермент се разрушава при консервирането на хранителните продукти. В здравия организъм до 30 - 35 години се синтезира цялото необходимо за клетъчното дишане и синтеза на енергия количество Q10. След това концентрацията му в клетките забележимо намалява, и в работата на клетките появяват проблеми. Когато обезпечаването на организма с енергия намалее, се появяват  лошо самочувствие, слаба издръжливост, нарушения на съня, появяват се бръчки, гънки на кожата и т.н. При понижение на съдържанието на  Q10 в клетках на 25% възникват сърдечно-съдови заболявания, свързани с  влошаването на  биоенергетическия метаболизма на сърдечния мускул. В организма възникват благоприятни условия за новообразования, в т.ч. и злокачествени. Понижаването на съдържанието на  Q10 със 75 % води до смъртта на клетките. Обогатяването на организма с Q10 позволява да възстановить нивото му в клетките, да се регулира работата на клетките и защитните функции на организма. Научно е доказано, че ежедневният прием на Q10 възстановява клетъчното дишане и така подмладява организма и увеличава продолжителността на активноия живот (а не старостта) с 20-30 лет. Q10 няма никакви странични действия и в развитите страни го вземат постоянно след 30-40 годишна възраст за профилактика на  възникването на сърдечно-съдови и онкологически заболяваний, хепатити, анемии. Употребата на специални биологически активни хранителни добавки гарантира набавянето на необходимия  за организма на човека Q10, особено в период на физически натоварвания, след прекаран инсулт или инфаркт на миокарда, а също и за профилактика на дегенеративни болести на сърцето при хора на средна възраст. Последните изследвания също потвърждават факта, че нивото на Q10 в тъканите на хора, страдащи от наднормено тегло, е по-ниско в сравнение с тъканите на здравите хора. Прилагането на Q10 в крайна сметка води до нормализация на имунната система и значително забавя развитието на злокачествени тумори, подмладява организма и забавя стареенето на клетките.
Аминокиселината Аргинин – е незаменима аминокиселина. Тя е диетическа добавка, допълваща дефицита на аргинин в организма. Повишава издържливостта на организма, участва в повишаването на ролята на имунната система, в процеса на обезвреждане на вредните вещества в черния дроб. Осигурява детоксикацията на амоняк, като способства за превръщането му в урея. Стимулира освобождаването на хормона на растежа от хипофизата, регулира нивото на захарта в кръвта и намалява  натрупването на млечна киселина, обусловено от мускулни натоварвания, превключва метаболизма на аеробен режим. Нормализира процесите на нервна регулация, оказва анаболическо нестероидно, хепатопротекторно, общотонизиращо, метаболично и жлъчогонно действие. Прилага се при преумора, обща физическа и психическа умора, свързана с белтъчна недостатъчност, астенически състояния, при  оздравяване, в това число, след инфекциозни заболявания и операции.
Елеутерокок (Eleuterococcus Senticosus).  Използва се корена. Съдържа витамини: А, В1, С, D, Е, F, G, кумарини, флавоноиди, етерично масло, восък, смоли. Стабилизира имунитета в период на оздравяване след тежки инфекций, повишава бактерицидната активност на суроватката на кръвта, поглъщателната и защитна способност на левкоцитите, подобряват основната обмяна на веществата, нормализира обмяната на въглехидрати. Оказва тонизиращо действие, повишава артериалното налягане, стимулира умствената работоспособност, остротата на зрението, адаптационните способности на организма в екстремални ситуации, отслабва стресовите реакции. Прилага се при физическа и умствена преумора, обща слабост на организма, отслабване на половата функция, хипотонии.

Катуаба (Erythroxylum Catuaba) – това е малко дърво, което расте само  в Бразилия при притоците на Амазонка. От  кората на катуаби се получава силен афродизиатик, който по действието си е аналогичен на забранения за приложение афродизиак йохимбин. Тя е много популярна сред бразилските индианци от племето тупи и е безвреден афродизиак  както за мъже, така и за жени. Катуабата  влияе позитивно на общото състояние на организма, успокоява нервната система, повишава потенцията. Катуаба е мощен стимулатор на някои части на ЦНС и се използва в целия свят за профилактика на различни форми на импотенция, еректилна дисфункция, състояния на преумора и изтощение.

Левзея сафлоровидна (Rhaponticum carthamoides) или ซеленов коренป  оказва възбуждащо действие на ЦНС, повишава артериалното налягане, разширява периферните съдове, увеличава скоростта на кръвта и засилва съкращенията на сърдечния мускул. Прилага се като стимулатор при функционални разстройства на нервната система, умствена и физическа умора, понижена работоспособност, полово безсилие, хронически алкохолизъм. Препаратите с еленов корен са ниско токсични  и при прилагането им не се наблюдават странични ефекти.

Розова родиола  (Rhodiola rosea)  или ซзлатен коренป се прилага от древни времена в народната медицина като средство, премахващо умора, повишаващо работоспособността, при малокръвие, импотенция, фригидност и др. По механизма си на действие се отнася към енергетиците - разширява собствени биохимически и функционални резерви на организма. Както  и женшена, притежава адаптогенно, антитоксическо, антихипоксическо действие, повишава устойчивостта към инфекциозни болести. Благодарение на ниската токсичност и отсътствието на страниччни действия, златния корен широко се използва в хранителната и  козметическата продукция. Използва се най-вече за запазване на физическата и психическата работоспособност при синдром на хронична умора и повишени физически и емоционално-психически натоварвания. Оказва имуномодулиращо, кровоспиращо действие, повишава функциите на половите жлези.

Показания за приложение:
*
Преумора, претренировки,  стрес
* Отслабване на  паметта, липса на концентрация на  внимание
* След продължително профилактика,  антибиотикотерапия
* Диети с недостаточно количество минерали, витамини и протеини
* Анемии, сезонна потребност от тонизиращи препарати
* Отслабване на  половите функций, импотенция (препарат във флакони).

Противопоказания: беременост, лактация, хипертония, инфаркт на миокарда, епилепсия, аритмия,  индивидуална  непоносимост на компонентите.

Употреба:
ТОНИКСИН на таблетки - по 2 таблетки на ден, желателно сутрин по време на хранене с малко вода.
ТОНИКСИН във флакони  - по един флакон на ден, желателно сутрин. Отворете капачката, смесете прахчето от капачката с течността от флакона,  докато се разтвори напълно. Свалетекапачката и веднага изпийте образувания разтвор. Курс  - 2-3 седмици.

ВНИМАНИЕ!!! Препаратът е предназначен само за възрастни!!!

36 таблетки,   купи
10 х10 мл ампули,   купи

 

3  4  5