независим дистрибутор

ЗДРАВЕ и КРАСОТА с НАТУРАЛНИ ПРОДУКТИ
от ШВЕЙЦАРИЯ

* главна * сътрудничество * контакти *
 

 


независим дистрибутор

 * Линия "Грижа за тялото"
   - Серия "Аргания"
   - Серия "Невен"
   - Серия "Чаено дърво"
  
- Профилактични кремове и гелове
   
- Антицелулитна серия
   
- Серия "Еделвайс"
   - Серия "Грижи за краката"
  
- Серия "Грижа за устната кухина"
   
- Серия "Вивадерм"
   - Масажни масла

* Серия за мъже "VIVACOOL"

* Линия "Грижа за кожата на лицето"

   -
Подмладяваща козметика с Argirelineฎ - растителен ботокс
   - Подмладяваща серия
" VIVA BEAUTY"

 
  - Серия "Кожа без проблеми"

* Ароматерапия - етерични масла

* Серия "Копринени кичури"
   -
SanoTint - шампоани, балсами
   - SanoTint - растителна  безамонячна боя за коса
  
- Migliorin  - против косопад

* Биологично-активни добавки към храната
 
  - Мултивитаминни напитки и сиропи
   -
Минерално-витаминни комплекси


* Здравословно хранене VIVASAN
   -
Зеленчукови подправки
   - Подправки Микс
   - Серия Виталити - Разтворими супи
   - Разтворими напитки и коктейли

* Декоративна козметика VIVASAN 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 


Ароматерапия - лечение с удоволствие

1   2   3   4

Етерично масло Френска ЛАВАНДУЛА

Древните гърци и римляни високо ценили лавандулата за ароматичните и очистващи свойства, добавяли я във вани за премахване на умората (оттук и името ”lavare” – лат. мия се). Лавандулата и нейните препарати се прилагали за борба с паразитните болести - защитавайки се от епидемии, патрициите се натривали с масло и опушвали въздуха с лавандула. В народната медицина лавандулата се използва като профилактични средство при мускулни болки и зъбобол. Традицията да се ароматизира спалното бельо се губи във вековете.

Маслото от лавандула има чист и свеж аромат, който пропива въздуха с приятна, стимулираща и в същото време, отпускаща миризма.
Маслото Лавандула на Вивасан се отнася към маслата с общо профилактично действие - то се съчетава идеално с много други етерични масла, например с маслото от розмарин, мента, лимон и др. Ароматичните вани с тези масла помагат за очистването на организма от шлаки, облекчават болезнени състояния, свързани с менструалния период.
Ваните за крака с масло Лавандула премахват умората, предотвратяват появата на неприятна миризма и пот. Маслото Лавандула премахва възпаления при кожни заболявания, включително псориазис, екзема и други форми на дерматит, успокоява болки при изгаряния и стимулира зарастването различни видове рани.
Специалистите по аромотерапия препоръчват маслото от лавандула (вани, аромалампи) при емоционални разстройства, като депресия, безсъние, нервозност, стрес. Вани с масло от лавандула се препоръчват и на жени по време на бременност и климакс, за отстраняване на хормонални нарушения. Масло на средната нота.

Енергетика на маслото
- способства самопознанието, медитацията, бързото възстановяване на силите. Осигурява пълна енергетическа релаксация. Намалява агресията, помага да се излекуваме от завистта.

Основни свойства: успокояващо, антистресово, антидепресивно; противовъзпалитеулно, антиалергично; адаптогенно, антиоксидантно; антисептично, бактерицидно действие (вируси, гъбички, микоплазми); имуномодулиращо; спазмолитично; радиопротекторно, антитоксично.

Показания за приложение: псориазис, екзема, дерматити, себорея, акне, гъбични заболявания; респираторни и пикочно-полови инфекции; мигрени, спазми на главния мозък; миозит, радикулит, ревматизъм, невралгия; болезнени състояния и хормонални нарушения при менструации и климакс; премахване болки и зарастване на изгаряния и рани; очистване на организма от шлаки; пърхот и подсичане на косите; аритмия, тахикардия, нормализира кръвното налягане, изравнява пулса; нормализира работата на черния дроб и жлъчен мехур. ароматизация на бельо и защита от комари, молци и др. противоотрова при ухапвания от отровни насекоми и змии

Противопоказания: Не се препоръчва при малокръвие, да не се употребява на фона на йодосъдържащи и желязо съдържащи препарати.

Начини на приложение:
Аромалампа: 3-5 капки на 5 кв.м. (простуда, безсъние, тютюнев дим);
Инхалации: 3-4 капки, (простудни заболявания);
Аромавана: 5  капки (отпуска, отстранява безпокойство, нормализира хормоналната функция при жените), вана за крака – 3к. ( премахва умората,  предпазва от появата на неприятна миризма и пот);
Масаж: 5-7 капки на 10 мл масажно масло (мускулни болки, остеохондроза, невралгия, ревматизъм, радикулит);
Разтривки: 7-8 к. на 10 г основа (при изгаряния – няколко пъти на ден се намазва мястото на раната);
Компреси: 5-10 капки + 150 мл вода (рани, изгаряния);
Изплакване: 1к. на чаша вода (стоматит, парадонтоза, зъбобол, профилактика на кариес);
Обогатяване на шампоани: 3-5 к. етерично масло на 10г основа (профилактика на пърхот, препятства косопада);
Обогатяване на козметични средства: 5 к. на 10 г крем (например
Невен) - изгаряния, рани, не зарастващи операционни шевове;
Защита от насекоми: 2-3 к. се нанасят на носна кърпа (против комари и молци).

Внимание! Може да се нанася на кожата без разреждане за обезболяване и профилактика на кожата!

Състав: етерично масло от Френска карамфилна лавандула 100%.

10 мл   купи

 

Етерично масло Френска ЛИМОНЕНА МАТОЧИНА

Лимонената маточина от вида Cymbopogon Winterianus расте на остров Ява и се нарича още “яванска цитронела”. За разлика от Cymbopogon nardus (цейлонската цитронела),  растящата на о.Ява, дава два пъти повече масло. Маслото от яванска цитронела е по-качествено и е предпочитано при приготвянето на парфюми. В домашни условия смес  на това масло с маслото от кедър  е използвана като средство за прогонване на насекоми. Маслото Лимонена маточина се прилага в производството на битови дезинфекциращи средства и препарати за прогонване на насекоми. В китайската медицина се прилага като средство против ревматизъм.

Маслото Лимонена маточина има в състава си 14.2% линолоол, 12% ераниол, 8.2% итронелол, 1%” цитрал. Има тревист аромат с ярък лимонен нюанс.
Притежава изразено въздействие върху психо-емоционалната сфера на човека - прекрасно успокоява, отстранява депресия и меланхолия, нормализира съня, подобрява паметта. Същевременно маслото Маточина способства за понижаване на кръвното налягане и е ефикасно при пристъпи на сърцебиене.
Ефикасно при нарушения на менструалния цикъл и обусловеното от това безплодие. При алергия маслото помага, като премахва екзема, псориазис, невродермит и подобрява състоянието при бронхиална астма.
Тъй като има противовирусно действие, Маточината облекчава протичането на  респираторно-вирусните инфекции и способства за понижение на температурата. При бронхит и трахеит подпомага отделянето на секрет като ускорява процеса на оздравяване.
Средство за охлаждащо и ароматизиране. Полезно е при кожни заболявания, язви по лигавицата на устата и гърлото. Помага при диспепсия, колит, гастроентерит, мускулни болки и главоболие, прекалено потоотделяе (особено при потене на краката, педикулоза. Прогонва насекоми, прочиства и освежава въздуха. Масло на горната нота.

Основни свойства: силно антивирусно действие;антисептик от бактерициден тип; антиметеорно, жлъчогонно, мочегонно; отхрачващо, температуропонижаващо; противоспазматично, обезболяващо; понижава кръвното налягане, подобрява паметта; тонизира функцията на мозъка, сърцето, черния дроб; регулира работата на стомаха и менструалния цикъл; фунгицидно, инсектицидно.

Показания за приложение: хроничен бронхит, бронхиална астма; грип, ОРЗ, повишена температура; исхемична болест на сърцето, ставен ревматизъм; безсъние, раздразнителност, меланхолия, неврастения, мигрена, стрес; понижени умствена  и физическа работоспособност; алергични дерматози: екзема, псориазис, невродермит;артериална хипертония, вегетативно-съдова дистония; против насекоми (молци).

Противопоказания: Да не се прилага в първите пет месеца на бременност!

Начини на приложение:
Аромалампа: 2 капки на 5 кв.м.;
Аромавана: 3-5 капки с емулгатор;
Вана за крака: 2-3 капки на 10 мл масажно масло;
Масаж: 3-4 капки на 10 мл масажно масло;
Обогатяване на козметични средства: 2-4 капки на 5г основа;
Компрес: 2-3 капки на чаша топла вода;
Аромамедальон: 2-3 капки.

Състав: етерично масло от Лимонена маточина 100%

10 мл   купи

 

Етерично масло френска мускатова САЛВИЯ (градински чай)

Древните лекари Хипократ и Диоскорид считали градинския чай за свещена трева. Използвали го като противовъзпалително, стягащо, дезинфекциращо, кръвоспиращо и омекотяващо средство. В периода на цъфтене, богатата на етерични масла надземна част  се прилага в медицината за вани и апликации при полиартрит, остеомиелит, деформираща артроза, трофически язви. В народната медицина градинският чай се използва при камъни в урината, заболявания  на бъбреците, при ревматизъм, тахикардия; отварата от надземната част  прилагали с мляко против кашлица, а също и като ароматно и подобряващо храносмилането средство.

100% чистото масло Мускатен градински чай (или салвия, както е другото име на растението), съдържа активни компоненти като туйон (41-60%), борнеол (7-16%), цинеол, камфор. То има специфичен тръпчив, свеж аромат с мускусна нотка.
Маслото прекрасно стимулира и балансира нервната система, отстранява безсъние, слабост и депресия, значително подобрява паметта. Повишава умствената и физическа работоспособност, активизира дейността на главния мозък. Премахва спазми, нервно напрежение, облекчава главоболие. Очиства и стимулира кръвоносната система. Превъзходното въздействие на салвията върху дихателната система е познато отдавна  - тя помага при бронхити, кашлица, простуди.
При жените с
нарушен менструален цикъл способства за неговото възстановяване, премахва болки. При климакс успокоява внезапните топлинни вълни, потенето, успокоява нервите. Ефикасно при бяло течение и генитален херпес.
При мускулни, ревматични, невралгични болки облекчава състоянието. По време на кърмене Маслото Градински чай възстановява лактацията. В последните години са открити нови свойства на маслото от салвия. То има антиканцерогенно действие при начален стадий на процеса. Извежда комплекси с оловни катиони.
Повишава неспецифичната защита  като проявява имуномодулираща активност. Маслото Мускатен градински чай повишава съдържанието на кортикостерон в кръвта. Способства за премахване от наркотичната зависимост. При много туберкулозни нормализира хормоналния статут, повишава нивото на тироксин, кортизол, прогестерон. Съдържащият се в маслото естрадиол понижава повишени показатели на инсулин. Спомага за лечението на артрит, бактериални инфекции, отоци и инфекциозни болести на гърлото. Масло на средната нота. “Женско масло”.

Енергетика на маслото – помага за възстановяването и заздравяването на аурата след лъжа и изневяра. Способства  за откриване на нови възможности за самоизразяване на личността.

Основни свойства: противовъзпалително, проивооточно, спомага зарастването; силно бактерицидно действие (микроби, вируси, гъбички, микоплазми); имуномодулиращи, анитоксидантно; обезболяващо, спазмолитично, успокояващо; отхрачващо, мочегонно; тонизиращо, нормализира хемодинамиката на главния мозък

Показания за приложение: хроничен бронхит, белодробна туберкулоза, бронхиална астма; остра и продължителна пневмония, профилактика на грип, ОРЗ; начален стадий на рак; инфектирани рани и дълго не зарастващи изгаряния; дерматози, екзема, алергия; нарушения на мозъчното кръвообращение; атеросклероза, ИБС (исхемическа болест на сърцето), повишено ниво на холестерол; астения, неврастения, неврози; инфекция на пикочните пътища, дисменорея, климакс; гастрит, хепатит, стоматит; невроциркулярна дистония от хипотоничен път;

Противопоказания: бременност, лактация, епилепсия, хипертония!

Начини на приложение:
Аромалампа: 2капки на 5 кв.м.;
Аромавана: 1-2 капки с емулгатор;
Масаж: 2-3 капки на 10 мл масажно масло;
Горещи инхалации: 1-2 капки, време на процедурата 4-7 минути;
Студени инхалации: 1-2 капки, време на процедурата 5-6 минути;
Аромамедальон: 1-3 капки;
Изплакване на устата:  1-2 капки на чаена лъжичка сода в чаша топла вода.

Състав: етерично масло от мускатен френски градински чай 100% 

10 мл купи

 

Етерично масло Чаено дърво с Манука и Канука

Това е уникална разработка на фирма ВИВАСАН - етерично масло от чаено дърво многократно пречистено, с добавяне на масла от манука и канука.
Композицията от масла на манука и канука в съчетание с масло от чаено дърво има голямо преимущество в сравнение с чистото масло от чаено дърво, поради това, че няколко пъти нараства профилактичният ефект на въздействие и омекотява специфичната болнична миризма на чистото масло чаено дърво.
Маслото на ВИВАСАН Чаено дърво с манука и канука действа подобно на антибиотик със широк спектър на действие и е ефикасно противовирусно и противогъбично средство. Има противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства, може да премахва алергични реакции, ефикасно е при стафилококи и стрептококи.
Основните показания за приложение на маслото Чаено дърво с манука и канука са всевъзможни инфекции и заболявания на кожата, поради това, че изчиства и дезинфектира рани, успокоява болката при изгаряния, ускорява зарастването на рани при травми и порезни и други рани, помага гъбични заболявания на кожата, екземи, отстранява кожен сърбеж и оток при ухапване от насекоми, способства за премахване на брадавици и зарастване на мехурчетата на херпес.
Маслото прониква дълбоко в подкожния слой, помага проблемните зони на кожата, без да уврежда здравите клетки. Практически няма странични реакции, не изсушава кожата, не предизвиква раздразнения и алергични реакции при продължително приложение. Може да се нанася и на открити рани. Усилва имунитета и намалява заболеваемостта от простудни, вирусни и други инфекциозни заболявания. Маслото е ефикасно при инфекции на урогениталната система като вагинит и цистит. Успешно се прилага при наличие на проблеми със ставите, особено в случаите на възпаления. При някои видове артрити предотвратява отлагането на пикочна киселина в ставите, предизвикващо болезненост и възпаление. Помага при варицела и херпес зостер. Спира растежа на атипични клетки и препятства развитието както на доброкачествени, така и на злокачествени новообразования. Предпазва от косопад. Дезинфекцира устната кухина, помага при кариеси и възпаление на венците. Може да се прилага при дезинфекция на помещения и за отпъждане на насекоми.
Поради голямото количество на терпинен, оказва благоприятно въздействие върху психиката, възстановява силите при нервно изтощение. Благодарение на маслото от канука има успокояващ и антистресов ефект.

Въздействие върху биоенергетиката на човека: защитава от агресивната енергетика на външния свят, стимулира психическата и нервната енергия.

Приложение:
Аромалампа: 3-5 к. масло чаено дърво + 3 к. масло лимон ( при простудни заболявания, за дезинфекция на помещения, за концентрация на вниманието);
Аромавани:
5 к. масло чаено дърво, може в смес и с други етерични масла ( кожни заболявания, невродермит, псориазис);
Аромамедальони:
2-3 к. масло чаено дърво ( профилактика на простудни заболявания, повишава концентрацията на вниманието);
Масаж: 5 к. масло чаено дърво на 10 мл. масажно масло ( мускулни болки след физическо натоварване, облекчава болки в ставите);
Разтриване: 7-8 к. масло чаено дърво на 10 г основа (болки в ставите, миозити, невралгии);
Вани за крака: 2 чаени лъжички „Соли за крака”, 5 к. масло чаено дърво) гъбични заболявания, синдром на „студените крака”, отоци на краката)
Обогатяване на шампоани: 3-5 к. масло чаено дърво на 10 г основа (профилактика на пърхот, педикулоза, косопад);
Вътрешен прием: (
само след консултация с лекар!) - 2-3 к. масло чаено дърво в чаша билков чай с лъжичка мед (при чревни и други инфекции, болести на дихателните пътища, сепсис, гъбични, гинекологични заболявания и заболявания на отделителната система - бактерицидно, зарастващо, потованно действие);
При новообразувания (
само по назначение на лекар!): 1 к. масло чаено дърво + 2 к. растително масло в хлебна капсула или мляко - приема се 2 пъти дневно, след хранене, в продължение на 3 седмици. Следва 2 седмично прекъсване и курсът може да се повтори.

Внимание! При нанасяне върху кожата е възможно парене в продължение на 2-3 минути. Реакцията е естествена. Не води до изгаряния даже при попадане върху лигавиците.

Противопоказания: Не се приема при индивидуална непоносимост към чаено дърво, манука и канука.

Състав: етерични масла от чаено дърво, манука и канука.

Маслото чаено дърво с манука, канука, а също така продуктите на базата на съчетаването на тези масла са надеждни, ефективни средства, с широк спектър на показания и без странични ефекти. При правилното им приложение те оказват желания ефект даже в случаите, когато традиционната медицина е безсилна!

Други продукти с масло от чаено дърво

10 мл купи

 

Етерично масло 33 БИЛКИ

Етеричното масло на Вивасан 33 Билки е универсално масло, композиция от натурални етерични масла от следващите билки и растения: евкалипт, каяпут, полска мента, портокал, индийска лимонена трева, карамфил, хвойна, розово дърво, лимон, розмарин, лавандула лекарствена, градински чай, мащерка,  канела цейлонска, мирта горчива  абисинска, босилек, тамян, гастерия, резене, мушкато, мандарина, лавър благороден, планински бор, мастиков храст, стираксова смола, естрагон (тарус), копър, целина, ванилия, перуника бледна, мироксилон балсамоносен, тимянка галбаноносна, женшен.

Тайната на  това масло за много целево използване се състои в многообразието на неговото въздействие. Старателно подбраната комбинация от ценни етерични масла с висока степен на чистота дава гаранция за неговата ефикасност и икономичност. Етеричното масло 33 Билки ще Ви бъде полезно по всяко време на годината.

Начини на приложение:
Горещи инхалации: Помагат при кашлица 3-4 капки се смесват с гореща вода.
Студени инхалации: При простуда и хрема 1-2 капки масло се капват на салфетка, през нощта салфетката се слага на носа и устата.
Аромалампа: Дезинфекцира и освежава въздуха, унищожава миризмата на тютюн, гони насекомите. Успокоява, премахва безсънието и главоболието. По време на епидемия от грип е прекрасна профилактика на грип и простудни заболявания. 3-5 капки се смесват с вода или 5-10 капки в чист вид.
Ароматични вани: Профилактика и помощ при простудни заболявания и грип, ставни болки, регулира кръвообращението. Въздействието зависи от температурата на водата. В топла вода 28-33 градуса, има успокояващо действие, в по-гореща – 33-36градуса, маслото тонизира. За приготвяне на ваната е нужно да смесите 6-8  капки с емулгатор (мед, оцет, мляко) и да ги добавите в пълната вана.
Внимание! При приготвянето на ваната трябва да контролирате водата на температурата, тъй като маслата от мента и евкалипт понижават чувствителността на кожата към температурата.
Аромамедальони: Профилактика на простуда и грип, премахва безсъние и главоболие – 2-3 к. масло един път дневно.
Масаж: Премахва спазми, мускулни болки и разтегнати сухожилия. След физически упражнения предотвратява появата на болки от пренапрежение на мускулите. При лумбаго носи бързо и значително подобрение. Маслото 33 Билки може да се прилага както в чист вид, така и в смес с масажни или функционални масла 25-30 капки на 50 мл функционално масло.
Разтривки: Облекчава болки в ставите. 5к. масло 33 Билки + 10 к. масажно масло. При световъртеж, главоболия и мигрени на крайчеца на пръстите нанасяме 2-3 к. масло и нежно масажираме слепоочията или врата.
Изплакване: Отстранява неприятната миризма от устата, възпаления и кървенето от венците, успокоява зъбобол – 1-2 к. на чаша вода два пъти дневно.
Апликации: при ухапване от насекоми за премахване на почервеняване, сърбеж и отоци- капваме една капка на ухапаното място.
Обогатяване на козметични средства: Дълготрайна защита от различни бактерии, вируси и др. възбудители на болести. Няколко капки масло се добавят в течния сапун.
Дезинфекция на помещения: Защитава от вирусни инфекции по време на епидемии. На 1л. топла вода – 3-5 к. масло, с този разтвор се претриват дръжките на вратите, перилата на стълбите и др.
Вътрешно приложение:
(само след консултация с лекар) За премахване на болки в гърлото, намаляване на кашлица. На бучка захар капваме 1-2 к. масло, слагаме в устата и го оставяме да се разтопи.

Внимание: Не се препоръчва да се прилага на деца под 2 години и да се нанася на открити рани и лигавици!

50 мл  купи

 

БАЛСАМ „Алпийски билки”

Универсален балсам направен от великолепна комбинация - етерични масла от 33 билки и натуралните масла; рициново и от маслено дърво. Прилага се в ароматотерапията като успокояващо, а също като дезинфекциращо и антибактериално средство. Притежава всички свойства на маслото 33 билки, но остава по-дълго време в кожата, което обуславя по - продължителното му въздействие. Не предизвиква алергия, тъй като съдържа само натурални компоненти.

Показания: простуда, хрема, кашлица, грип, ангина, главоболие, световъртеж, болки и налягане в ушите, морска болест, ухапване от насекоми; успокоява, премахва чувството на умора, болки в мускулите и ставите, помага при ревматизъм и артрози, спортни травми, разтягане на мускули, възстановява венозното кръвообръщение, зарежда с енергия, помага за проясняване на съзнанието, концентрация на вниманието. Благодарение на своята ефективност и удобна компактна опаковка , балсама е незаменим помощник при пътуване.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите. Да не се ползва за деца под 2 год.

Начин на употреба: 2 - 3 пъти на ден се нанася на проблемните места. При хрема – на горната устна; при болки в ушите - около и на ушната мида; при главоболие на слепоочията; при простуда да се разтрият гърдите.

Състав: етерично масло от 33 билки, масло от маслено дърво, рициново масло, бета каротин, пчелен и минерален восък. Да се съхранява на недостъпни за деца места.

Да се внимава да не попадне в очите или лигавиците

 10 г купи

 

Спрей ВИВА ПЛЮС

Спреят ВИВА ПЛЮС е уникално средство разработено на базата на евкалиптово масло.

Бактерициден активен комплекс на растителна основа (етерични масла от евкалипт, мента, розмарин, планински бор, сребриста ела и карамфил). Ценните компоненти на евкалипт са особено ценни за дихателните органи. ВИВА ПЛЮС действа благоприятно на бронхите, има очистващо и дезинфекциращо действие. ВИВА ПЛЮС се препоръчва особено на хора, принудени често или дълго да  стоят в задимени помещения (чиновници в частни или обществени учреждения), а също и за тези, които поради професията си са подложени на вредното въздействие на прах (пътни строители, работници и др.) и които често имат дразнене на гърлото, пресъхване на лигавицата. В такива случаи ВИВА ПЛЮС  е най-добрият помощник. Той прекрасно очиства въздуха, неутрализира тютюневият дим и другите нежелателни миризми.
Етеричните масла  от мента, евкалипт и розмарин, влизащи в състава на ВИВА ПЛЮС, способстват за концентрацията на внимание, повишаване на работоспособността, намаляват умората при хората на интелектуалния труд. ВИВА ПЛЮС е прекрасно профилактично средство по време на епидемии от простудни заболявания и грип. Достатъчно е  2-3 пъти на ден да нанесете ВИВА ПЛЮС на дрехите и носната кърпа.
При алергиците ВИВА ПЛЮС предотвратява кихането и хремата от полените. При пушачите намалява вредното влияние на никотина на бронхите. Допълнителните преимущества на ВИВА ПЛЮС идват от факта, че той не е аерозол, тоест не съдържа озоноразрушаващи вещества.

Основни свойства: антисептично, антивирусно; профилактично; дезодориращо; противопростудно; противогрипно; противоалергично; очистващо и освежаващо; фунгицидно, инсектицидно.

Показания за употреба: хрема; алергия; профилактика на грип; дезинфекция и очистване на въздуха; умора; понижаване на работоспособността; разсейване на вниманието; бронхит при пушачите.

Начини на приложение:
Хрема: Пръсваме малко ВИВА ПЛЮС на носната кърпа и вдишваме от време на време. При децата пръскаме върху дрехите в областта на гърдите.
При сенна хрема или запушен нос: пръскаме ВИВА ПЛЮС на възглавницата и скоро дишането се освобождава.
Алергия: Пръснете ВИВА ПЛЮС в чаша гореща вода  и оставете чашата през нощта в спалнята.
Профилактика на грип: Напръскайте  носната си кърпа с ВИВА ПЛЮС и вдишвайте редовно.
Дезинфекция но въздуха: Пръснете малко ВИВА ПЛЮС на пердетата. При отваряне на прозореца активните вещества се разпространяват в стаята и дезинфекцират въздуха. Същото може да се направи и ако помещението е силно задимено.

Внимание: Не пръскайте ВИВА ПЛЮС непосредствено в устната кухина и носа!

Състав: Етерични масла от  лимонен евкалипт, полска мента, розмарин, карамфил, планински бор,сребриста ела, денаталкохол, камфор, ментол.

75 мл   купи

1  2  3  4